Bezoek IFC 118 squadron

Tekst, foto's en film: Peter van den Berg (vm. KLu GGW)

Bunker
Verbodsbord van de Burgemeester van Bramsche.

Met dank aan René Ros van deze website (Forten Info) had ik de locaties van Kamp Hesepe en IFC 118 squadron en konden we op pad om de plekken van toen nog eens te bezoeken. De excursies die Forten Info zelf al had gemaakt in 2004 en 2006 naar die locaties gaven me hoop nog iets terug te kunnen vinden van die tijd.

Met behulp van de Google Maps-gegevens van René had ik een straatnaam waar Kamp Hesepe zou moeten liggen en met die info in de navigator ingevoerd ging het richting Bramsche. Het zonnetje scheen en het beloofde de hele dag mooi weer te blijven. Vlakbij het eindpunt kreeg ik de opdracht van Tom Tom om linksaf te slaan. Een net geasfalteerd boerenweggetje bracht ons naar een T-splitsing en ik verwachtte vanaf dat punt de kazerne al wel te kunnen zien liggen.

Vreemd genoeg zag ik nog steeds alleen maar weiland en wat bomen. Op dat punt ben ik toch maar overgegaan tot het invoeren van lengte en breedtegraad informatie om de exacte locatie te vinden. Na een stukje rijden kwamen we op een bosweg terecht en was ik blij dat ik toevallig in een 4WD rijd. Het pad werd modderiger, de plassen dieper en ik kreeg zelf het gevoel van een oerwoud ritje. En ineens aan de andere kant van het bosperceel lag daar een mooi terrein met een hele club 4WD-rijders die daar met caravans een heerlijk speelweekend hadden. Precies aan de andere kant van dat terrein lag dan toch iets wat op een kazernecomplex leek.

Bij de ingang van het terrein liepen mensen te wandelen en was het niet mogelijk even een foto te maken zonder de privacy van de slenterende asielzoekers te schenden. Het hele complex lijkt dus, net als bij de vorige ”expeditie” al was geconstateerd, nogsteeds als asielzoekerscentrum in gebruik te zijn. Een portier was niet te vinden (het was zondag) en omdat het terrein niet vrij toegankelijk leek bleef het bij kamp Hesepe dit keer bij een blik op de toegangsweg.

Bunker Bunker
Een klein restant, de trap tegen de radardijk. De restanten van de crewroom.

Op de parkeerplaats meteen maar de coördinaten ingevoerd van het IFC Vörden in plaats van een straatnaam en dus in ieder geval meteen de goeie weg naar het juiste punt ingeslagen.
Wat waarschuwingsbordjes negerend kwamen we bij de ingang van de site. Erg ver het terrein oprijden kon niet door het “dijkje” wat ons de weg versperde. Waarschijnlijk niet zo heel lang geleden hier opgeworpen van puin omdat de begroeiïng veel lager was dan we op andere plekken zouden zien.

Een kort klimmetje over de bult en we stonden op het parkeerplaatsje met links de oprit van de radardijk. Dat er een oude PC monitor gedumpt was keken we maar langs, gelukkig was niet het hele terrein een stortplaats geworden.
Om een overzicht te hebben van de overblijfselen zijn we de radardijk opgewandeld en daardoor werd al snel duidelijk dat er nog maar heel weinig was te zien. Een blik op het middenterrein gaf wel mooi het vierkantje weer waar ooit het interconnecting building had gestaan waar de shelters met apparatuur tegenaan stonden.

Bunker Bunker
Het tweede tastbare restantje. Peter van den Berg op de plek van de MTR operator tijdens de dagelijkse opstart drill in 1980.

Verder over de radardijk wandelend was in ieder geval nog iets tastbaars te vinden van “onze” aanwezigheid ooit, de trap tegen de dijk. Aan het eind van de dijk is de opening richting de Launching Area (LA) nog te zien tussen de begroeiing. Als je over het terrein kijkt zie naar links en naar rechts nog vaag de oude landingsbanen doorschemeren maar van bebouwing van de LA is niets te zien. De toegangsweg naar de LA was ook afgesloten met een slagboom en tijd om het hele terrein wandelend over te steken om daar dan ook niets terug te vinden hadden we niet.
 
Dus weer richting het midden van het terrein wandelend komen we langs de kantine en heb je een blik op het generatorgebouw achter die boom. Iets verder wandelend komen we langs de crewroom met daarnaast tussen de bomen een tweede tastbaar restantje. Nog een keer een blik op het interconnecting building vanaf de andere kant en in gedachten dwaal ik nog even terug naar mijn plekje in die tijd achter de knoppen als Range Operator. Dan wandelen we weer richting de gestorte monitor en klimmen het bultje weer over.

Al lopend gaan we toch nog even een stuk richting het LA gebied en klimmen op de opgeworpen wal het zoveelste bord negerend maar helaas, er is echt niks te zien van een nog overeind staand gebouw en dus keren we weer huiswaarts.

Burgemeester van Bramsche, je wordt bedankt ;-)