Boeken - Koude Oorlog

Cold War RelicsCold War Relics

De Koude Oorlog is voorbij - doch de tekenen bestaan nog. Veertig jaar lang verdeelde het IJzeren Gordijn de landen van Europa in Oost en West. De wapenrace was gaande, nucleaire schuilkelders werden gebouwd en iedereen bereidde zich voor op het ergste. De Nederlandse fotograaf Martin Roemers (1962) heeft tien jaar gezocht naar sporen uit deze periode, reizend door de landen van de voormalige vijanden aan beide zijden van de lijn. Hij verkende en documenteerde ondergrondse tunnels, verlaten controle centra, vroegere kazernes, roestende tanks en vervallen monumenten. Zijn foto's zijn een sterk en meelevend document van deze periode van vijandelijkheid, afschrikkingspolitiek en de wapenrace — maar is ook een oproep voor toekomstige vrede.

Met een inleiding van H.J.A. Hofland en Nadine Barth. 144 pagina’s, Engelstalig. Hard cover, met 73 kleurenfoto’s.
Veel foto's zijn gemaakt in het voormalige Oost-Duitsland maar ook Rusland, West-Duitsland, Engeland, België en Nederland komen in beeld.

De fototentoonsteling 'Kerkhof van de Koude Oorlog' is tot en met 25 oktober 2009 te zien in het Legermuseum te Delft en van 10 november 2009 tot 15 januari 2010 in het Willy Brandt Haus te Berlijn.

Fotograaf: Martin Roemers
Prijs: € 35,00

Bestellen bij uitgeverij Hatje Cantz>>